lördag 24 juli 2010

iGiro för iPhone




Testade denna app idag, och den funkade faktiskt rätt smidigt om jag får säga så ,men det är lite dåligt att man bara kan ha den i Mozilla Firefox, men det är på gång till Safari med =)


Lite Info :


Vad är iGiro?

iGiro är en iPhone-app som gör det möjligt att på ett enkelt och effektivt sätt skanna in OCR-nummer, belopp och PG-/BG-nummer direkt från dina pappersräkningar och rakt in i webbläsaren på din dator med hjälp av endast din iPhone och ett tillhörande Firefox tillägg.

Varför behöver just jag iGiro?

iGiro är främst till för de som uppfyller något av följande kriterier:

  • Du är rädd att mata in siffror fel
  • Du har väldigt mycket pappersräkningar och du vill hitta ett sätt att effektivisera dina räkningsbetalningar
  • Du har någon form av läs- och skrivsvårigheter som gör det väldigt svårt för dig att manuellt mata in siffror från räkningar
  • Du vill helt enkelt känna dig lite high-tech och få blippa in räkningar med din iPhone

Hur fungerar iGiro?

iGiro analyserar kontinuerligt bilddata från kameran i iPhonen. Denna bilddata förbehandlas sen för att få bort eventuella bildartefakter och för att göra den så lätttolkad som möjligt. Denna data skickar sen in i en OCR-motor som analyserar bildinformationen och översätter den till ren text. På denna text verifieras sen de kontrollsiffror som finns för OCR (referensnummer), belopp, PG-/BG-nummer. Om kontrollsiffrorna stämmer så har vi hittat ett nummer och detta visas på iPhone-skärmen samt skickas till datorn för inklistring i din banks inbetalningsfält.

Varför används Firefox?

Valet på Firefox är baserat på följande:

  • Firefox har ett väldigt välutvecklat tilläggs-API som gör det möjligt att skapa avancerad plugins som för närvarande inte riktigt är möjligt i någon annan browser.
  • Firefox är cross-platform vilket gör det möjligt att nå ut till en så bred folkmassa som möjligt.

Hur ser framtidsplanerna ut?

Följande ligger i pipen just nu:

  • Utveckla en browser-oberoende klient som ska göra det möjligt att använda iGiro i en annan browser/webbläsare än Firefox. Den första platformen denna kommer lanseras för är Mac OS X.
  • Förbättringar i iGiro för att bättre passa alla banker


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar