fredag 26 november 2010

Julbord på Tyrol





Igår träffades vi i familjen på Tyrol för årets första julbord . Det var premiär där igår och dem hade gjort det riktigt mysigt må jag säga . Man fick verkligen riktig julkänsla när man gick in där bland alla granar och glögg innan man kom in till själva julbordet . Det var en mycket trevlig kväll med mycket mat och underbart sällskap . Josef var barnvakt åt Thindra , så vi hade barnfritt , så man kunde slappna av på ett annat sätt :) Tack Josef :)

En ful sak jag reagerade på , eller vi alla gjorde det , var att man fick hänga sina kläder i garderoben , står
0 kr , de säger att det kostar 0 kr , sen kommer notan på maten , så har dem lagt på en summa på 225 kr för garderoben för oss alla . Tycker att när man betalar så mycket som 649 kr per skalle för julbord , så ska dricka och garderob ingå , men icke , Gröna Lund är ett gäng giriga personer som bara vill håva in pengar , för dem lyssnade inte på oss heller , trots en av deras personal gjort fel . Annars var kvällen underbar :)

Lite info :

Tyrols 35 meter långa julbord bjuder i år på 235 smakupplevelser, alla omsorgsfullt komponerade och med naturen i fokus. Merparten av råvarorna som serveras på Tyrol kommer från Södra Lappland, mer specifikt från skog och vatten kring Vilhelmina. Så väl kött, fisk som svamp och bär har sitt ursprung här. Tack vare ett mångårigt samarbete med Malgomajskolan i Vilhelmina, kommer även en del av Tyrols personal från trakten. Under denna hektiska period praktiserar eleverna i årskurs 3 på Hotell- och Restaurangprogrammet på Tyrol.

Drygt hälften av Tyrols matgäster under december är återkommande gäster. Några av dem har kommit så ofta som 3-4 gånger per säsong i 20 års tid. Inte sällan med ett önskemål om att sitta vid samma bord och ha samma servitris år efter år.

Tyrols julbord kan med fördel navigeras efter de sju klassiska tagningarna: SOS (smör, ost, sill), lax, kallskuret, varmrätter, ostbricka, dessert samt glass och sorbet. Utöver de klassiska rätterna serveras även flera nyheter, åtminstone en nyhet per tagning. Nytt för i år är exempelvis den granskottsbakade laxen. Flera av de klassiska recepten hittar du på www.gronalund.com.




- Posted from my iPhone

1 kommentar:

  1. Hej,
    Känner inte dig men läser här ibland då jag är vän med Anna.O..

    Läste detta inlägg för länge sedan och då min far har varit chef på Tyrol i många år så framförde jag det jag läst och han tyckte oxå det var dålig stil och skulle kolla upp det hela, och tacka för ris och ros;)
    Ville bara berätta att det så du vet att det kommit fram:)


    Tack för mig// Pernilla

    SvaraRadera