söndag 2 maj 2010

Dr. Pepper







Tog en sväng till Väsby Centrum idag för att kika ett set med kläder åt Thindra som fanns på Kappahl där,men såklart var hennes storlek slut , så det blir till att rusa in på Kappahl i Uppsala imorgon efter jobbet och hoppas att de har storlek 68 där =)

Gick in på Coop oxå och hittade 1,5 liters Dr. Pepper jag hörde hade kommit ut nu =) NIIIICE! Känner flera som velat ha den i större flaska länge , och hört av sej till Spendrups osv, men inget har hänt. De finns ju i 2 liters flaskor utomlands och så , så det var på tiden att den kom hit nu .

Lite info om drycken för er som inte vet =)


Det avancerade receptet på Dr Pepper togs fram 1885 av en tysk apotekare vid namn Charles Alderton då han arbetade på ett apotek i Texas. Det sägs att han ville få till en smak som liknade den doft som fanns i apoteket. Drycken blev snabbt en succé och framgångssagan har sedan dess bara fortsatt.

Med sina 23 olika smakingredienser går Dr Peppers karaktär inte att beskriva med ord - den måste smakas!


I Sverige finns i 50cl pet-flaska, 1,5 liters pet-flaska och 33cl burk som är svensktillverkade. I USA säljs många olika varianter av Dr Pepper, bland annat Diet Dr Pepper, koffeinfri Dr Pepper och Cherry Vanilla Dr Pepper. Ingen av dessa säljs i Sverige.


I innehållsförteckningen står att där ingår smakämnen från dussintals olika frukter och att den har en unik smak. Den innehåller bland annat tillsatsämnet Bensaldehyd , vilket torde ge drycken en smak av mandel eller nötter.



2 kommentarer:

  1. Hoppas att Neela kan ha sina 68 tills hon blir 6 mån också. Men hon växer så fort :) Hon har redan en massa 68-kläder som hon använder :p

    SvaraRadera