onsdag 5 maj 2010

Parfymer









Svängde in en snabbis på Kicks igår och köpte ansiktsrengöring som tagit slut . Behövs verkligen känner man faktiskt när man varit utan ett par dagar , är stor skillnad :) Passade på att fråga om doftprover på nya parfymer , och fick ett på denna Ferrari Uomo parfym. Alltid trott attderad doftade väldigt maskulint, typ kåda osv , men denna var annorlunda , mörk , men ändå frisk . I liked it !


Toppnoter: bergamott och enbär.
hjärtat : läder, muskot och cederträ.
basnoter: labdanum absolut, patchouli blad och Tonkabönor.


Får se om detta blir nästa parfym man köper när mina andra tar slut :)


Andra av mina favoriter jag har är bl.à dessa :







Diesel only The brave :
Diesel Only The Brave är en mix av orientaliska noter, läder och träslag. Parfymen öppnar med maskulina noter av läder och sprudlande citrus. Aromatiska mellannoter avslutas med amber och cederträ. Kraftfull flaska designad som en knuten näve för att symbolisera tro, beslutsamhet och inre styrka.
TOPPNOT
Läder, mandarin och citrus

MELLANNOT
Aromatiska noter, koriander, styrax, viol och landanum

BASNOT
Amber och cederträ



Sen har vi ju all time favorit , Jean Paul Gaultier "Le Male " som jag har använt i över 7 år nu :)








Jean Paul Gaultiers klassiska Le Male är en modern maskulin doft. En orientalisk doft med en fräsch och varm mix av vanilj, mint, apelsinblommor och doftträ.
TOPPNOT
Mint, artemesia, kardemumma och bergamott

MELLANNOT
Lavendel, apelsinblomma, kanel och kummin

BASNOT
Sandelträ, vanilj, cederträ, tonkaböna och bärnsten


Mailade Jean Paul Gaultier för ett antal år sedan , och fick ett mail tillbaka och tackade för mina ord , sen ett par veckor efter det så hamnade detta i min brevlåda :






För er som inte vet det , så
Är Jean Paul Gaultier även modedesigner och gör bl.à kläder åt Storheter som Madonna.





Även detta är en klar favorit , som just nu tagit slut hemma hos mej ;) Fyndade en 200 ml flaska (original) i Bulgarien för 125 (!?) kr:) Kostar ca 800 kr i Sverige haha

Armanis klassiska bestseller! Aqua di Gio är en maskulin och fräsch doft av marina noter, citrus och jasmin. Diskret, enkel och elegant.
TOPPNOT
Jasmin, rosmarin och citrus

MELLANNOT
Marina noter

BASNOT
Cederträ, patchouli, vit mysk och klippros





Sista tipset nu då :) Love this one !

Dior Homme beskrivs som en fusion av det klassiska och det moderna. En kombination av enkelhet, tidlös elegans och modern maskulinitet. En elegant, sober och intensiv doftkomposition som förenar det klassiska med det moderna genom franska essentiella oljor av salvia, vetiver och patchouli samt lavendel, iris och kakao. Doftkompositionen är uppbyggd kring iris, vilket är ovanligt för en herrdoft. Den är också en aning pudrig, finstämmigt aromatisk och trädoftande men ändå en diskret doft med ett ovanligt djup.

Vinnare av Cafés stora Modepris 2006 som Årets doft, med motiveringen:

"Burberry och Chris Bailey må ha norpat åt sig det internationella modepriset. Men årets snyggaste, viktigaste och segrande eau kommer från Dior och husets hottare än hotta designer, Heid Slimane. Nyss släppta Dior Homme är inte bara en doftsammansättning av allt som känns coolt och modernt just nu. Den typiska signaturmixen av läder, lavendel och ultraviolett irisblom är dessutom godast - och den vi själva helst bär om kvällarna."

TOPPNOT
Lavendel, salvia och bergamott

MELLANNOT
Iris, amber, kakao och kardemumma

BASNOT
Patchouli, läder och vetiver

Vilken är din favorit parfym ?

Har ni kanske fått lite tips iaf från fjolliga mej med mina parfymer haha


Ha det fint !





- Posted from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar