måndag 10 maj 2010

Nya iPhone O.S 4.0 Beta Ver. 3 !


Idag fick jag ÄNTLIGEN tillgång till iPhone O.S 4.0 Betan , senaste versionen . Så sjukt snyggt & snabbt går det med =) Massa nyheter , bl.a multitasking & mappar mm. Sjukt nöjd med resultatet , och Apple har lyckats ännu en gång ! Denna kommer släppas offentligt i sommar någongång, är ej klart vilket datum eller så alls i nuläget , och det är endast utvecklare av iPhone program osv som har tillgång till denna Beta. =)

Lite info om nya funktioner samt en video :







Nu är det klart att iPhone OS får det efterlängtade multitasking, dvs att du kan köra applikationer i bakgrunden. Genom att dubbelklicka på Home-knappen skjuts fönstret upp och en docka med fyra ikoner visas längst ned på skärmen.

Den största frågan till multitasking är hur prestandan och batteritiden påverkas i telefonen. Steve Jobs säger att de har löst det, men det tog längre tid än vad de trott. Dock kommer inte Multitasking till iPhone 3G och iPod Touch andra generationen. Något som är ganska självklart då prestandan och battertiden förmodligen påverkas allt för mycket.

I och med att iPhone OS får stöd för multitasking kommer många nya funktioner även till tredjepartsprogram. Bland annat kommer Skype fungera mer som en telefon. Applikationen kan köras i bakgrunden och du kan ta emot samtal om du t.ex. kör Mail eller Safari.

I övrigt finns det väldigt många nya funktioner i version 4.0. Vi kommer att kunna lägga applikationer i mappar och kategorisera på ”Home Screen” och det ser ut att vara jättesmidigt. Mail kommer även få fler funktioner, bland annat kommer alla e-postkonton samlas i en inkorg och e-post kan läsas i form av trådar. iBooks som lanserades samtidigt som iPad kommer nu även till iPhone. Apple har också satsat på företagare, bättre datasäkerhet, stöd för flera Exchange-konton, stöd för Exchange Server 2010, m.m.

Några andra funktioner av de 100 nya är; 5x digital zoom, egna bakgrundsbilder i Home Screen, stöd för Bluetooth Keyboard, ljuduppspelningen i bakgrunden, VoIP, Task finishing, Calendar Access, Video playback & Capture, m.m.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar